Είσοδος | Εγγραφή Μέλους
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ »


    Δείτε όλα τα events »

 
Το καλάθι αγορών σας έχει ενημερωθεί

Το προϊόν έχει προστεθεί στην παραγγελία σας!
« Επιστροφή στο κατάστημα Διαχείριση Καλαθιού »

Σταλισμα λευκό


 


Στάλισμα λευκό
 

Στάλισμα λευκό
Στάλισμα λευκό

Στάλισμα λευκός οίνος


Το Στάλισμα είναι η χρονική περίοδος στο μεσημέρι,του ζεστού μεσημεριανού καλοκαιριού,κατά την οποία τα ζώα(αμνοερίφεια,βοοειδή) ηρεμούν και ψάχνουν ένα δροσερό τόπο,κάτω από κάποια πουρνάρια ή βράχους,όπου συνυπάρχει ένας δροσερός άνεμος.Η περιοχή μας στα παλιά χρόνια ήταν γνωστός τόπος για το στάλισμα των ζώων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βιολογικός οίνος ΠΓΕ Θεσσαλονίκης
Ολικά θειώδη 85 ppm,vol 12%,pH 3,16,TA 5,45 g/l

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Μαλαγουζιά 80% Ξινόμαυρο Blanc de noir 20%

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οινοποίηση της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά,τρύγος των σταφυλιών όταν τα σάκχαρα είναι 11.5Be έτσι ώστε να κρατήσουμε οξύτητα και φρέσκα αρώματα,στην συνέχεια μπλεντάρισμα των δύο ποικιλιών και battonage με τις ψιλές λάσπες του για τουλάχιστον ένα τρίμηνο.Ελάχιστες οινολογικές επέμβάσεις και οινοποίηση αργά την επόμενη άνοιξη.

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα,που φαίνεται καθαρά αφού η φιάλη είναι διάφανη με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικα,με την βάση του να ξεχωρίζει,μια φιάλη για κρασιά υψηλής ποιότητας.
Στη μύτη έρχονται σιγά σιγά τα εσπεριδοειδή με νότες περγαμόντου,έντονη αίσθηση γιασεμιού με έντονα τα βοτανικά χαρακτηριστικά (αχιλλεία,άγρια βότανα).Στο τέλος αφήνει το άρωμα του πράσινου μήλου με lime.
Τα αρώματά του αναπτύσσονται έντονα αν η φιάλη ανοίξει μισή ώρα πριν το σερβίρισμα.Ειναι κρασί της υπομονής που τα αρώματα αναδυκνύονται σιγα σιγα και διαρκούν.
Στο στόμα τραγανή οξύτητα που διαρκεί(λογω του ξινόμαυρου) με μια διάχυτη μεταλλικότητα και μια ομορφη αίσθηση αλμυρότητας.

ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Από τα λίγα λευκά μπλεντ της Μαλαγουζιάς που ταιριάζει τόσο καλά με κρέατα όσο και με ψάρια.Πολυ δυνατός ο συνδυασμός με ΤBon steak,λιπαρά ψάρια,λιπαρά τυριά,ψαρονέφρι αλά κρέμ.

0.00€   

  Τεμ.:


 
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
     
© 2013 - kamarawines.com -- Κατασκευη eshop by infocus