Είσοδος | Εγγραφή Μέλους
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ »


    Δείτε όλα τα events »

 
Το καλάθι αγορών σας έχει ενημερωθεί

Το προϊόν έχει προστεθεί στην παραγγελία σας!
« Επιστροφή στο κατάστημα Διαχείριση Καλαθιού »


organic wines

Βιολογική-Βιοδυναμική καλλιέργεια


 1.Βιολογική καλλιέργεια
     
     
Οι βιοκαλλιεργητές καλλιεργούν τη γη χωρίς να επιβαρύνουν τη φύση, με σεβασμό στο περιβάλλον, βασισμένοι στις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας. Πιστεύουν στη βιοποικιλότητα και προσπαθούν να αποφύγουν τη χρήση των χημικών προϊόντων (φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα) στην καλλιέργεια της γης, αντικαθιστώντας τα με προϊόντα που προέρχονται από φυτά και  ορυκτά με σκοπό την προάσπιση της υγείας των εδαφών, την προστασία και την ανάπτυξη των φυτών και την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων.

 

Οι αμπελουργοί που ακολουθούν τις φυσικές μεθόδους καλλιέργειας, όπως και οι βιοκαλλιεργητές, είναι εκ πεποιθήσεως μη παρεμβατικοί, χρησιμοποιούν κυρίως παραδοσιακές, ήπιες μεθόδους παραγωγής, πιστεύοντας ότι το ιδανικό αποτέλεσμα προκύπτει αν αφεθεί η φύση ελεύθερη να δημιουργήσει.

2.Βιοδυναμική καλλιέργεια

Η βιοδυναμική αποτελεί την έκφραση της ολιστικής αντιμετώπισης του κόσμου στον χώρο της καλλιέργειας. Έχει τις ρίζες της στις απόψεις του Rudolf Steiner, ο οποίος το 1924 διατύπωσε την άποψη ότι η καλλιέργεια της γης θα πρέπει να συνδυάζει τις οικολογικές ενέργειες και τις πνευματικές δυνάμεις που υπάρχουν στη φύση. Το αμπέλι αποτελεί ένα μέρος του σύμπαντος, επικοινωνεί, επηρεάζεται και επηρεάζει τα στοιχεία του. Η ανάπτυξη του φυτού βρίσκεται σε στενή σχέση με τη βαρύτητα, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια και τις κινήσεις τους, Κάθε καλλιέργεια αντιμετωπίζεται σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα με τη δική του χαρακτηριστική βιοποικιλότητα και γίνεται προσπάθεια να μη διαταραχτεί η ισορροπία ανάμεσα στα στοιχεία του (χώμα, φυτά, ζώα, ανθρώπινη δραστηριότητα)

 

Η βιοδυναμική καλλιέργεια εφαρμόζει τις αρχές της βιολογικής, χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους λίπανσης και αντιμετώπισης των παρασίτων (κομπόστ, φυτά με παρασιτοκτόνο δράση…..) και απορρίπτει τη χρήση χημικών.Biodynamic wines


 
Συμπληρώστε το email σας
για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
     
© 2013 - kamarawines.com -- Κατασκευη eshop by infocus